Blockchain Tabanlı Play-to-Earn (P2E) Oyunlar! Oynadıkça Kazan!

Bilgisayar oyunlarında yetenekliyseniz eğlenirken kazanmanız mümkün! En Popüler Play-to-Earn (P2E) Oyunlar!

Kripto para yatırımcılar her ne kadar token veya nft arzıyla ilgilense de Play-to-earn yani oynadıkça kazan mantığında çalışan projeler yoğun ilgi görüyor. Oyunculara yeni bir dünya sunan bu projeler oyun alanında yeni bir çağın önünü açıyor. Henüz emekleme döneminde olan ekosistem çok hızlı gelişiyor ve büyüyor. Sadece birkaç yıl içinde çok geç kalmışız diyebiliriz.

Online Oyun Endüstrisi

Oyun endüstrisi özellikle online (çevrimiçi) oyunlar son birkaç yılda ciddi bir büyüme yaşıyor. Bunun birkaç sebebi var örneğin mobil cihazların daha donanımlı hale gelmesi bunun başlıca sebebidir. Bundan 5-6 yıl geriye gittiğimizde telefonlar bu denli gelişmiş oyun deneyimi sunmuyordu. Elbette pandeminin başlamasını da unutmamak gerekiyor. İnsanlar alışverişten oyuna kadar her şeyini internet üzerinden yapmaya çok kısa süre alıştı. Bu adaptasyonun hızı bizden sonraki nesillerin anlamakta güçlük çekeceği bir şey olabilir.

Sadece 2020 için 20 milyar doların üzerinde gelir elde eden endüstrinin ulaştığı oyuncu sayısı 1 milyarı aştı. Bu sayının 2025 yılına kadar 1,3 milyarın üzerine çıkması bekleniyor.

Blockchain tabanlı play-to-earn (P2E) oyunlar, oyunculara bir gelir modeli de üretiyor. Yani eğlenerek geçirdiğiniz zaman aynı zamanda size gelir olarak dönüyor. Knight veya Metin2 tarzı eski oyunlarda uykusuz gecelerini geçiren bir kuşağa bunu anlatmak güç değil. Yani anlayacağınız bu oyun modellerinde oyun dışı ticarette serbest, itemları sonsuza kadar saklamakta yani her şey sizin kontrolünüze bırakılıyor.

Gelecekte isimlerini daha fazla duyabileceğimiz en popüler play-to-earn (oyna kazan) oyunlarına bir göz atalım.

En Popüler Play-to-Earn (P2E) Oyunlar

Bu sıralamada daha çok oyuncu sayısı dikkate alınmıştır. Tüm oyunlar listelenmediği için favori oyununuzu şimdilik bu listede bulamayabilirsiniz.

Axie Infinity

Oyunun artan popülerliği rakamlara da yansıyor. Günlük bir milyona yakın oyuncu vaktinin önemli kısmını Axie Infinity’de geçiriyor. Bu başarının arkasında elbette oyun oynarken gerçekten para kazanabilmeniz geliyor.

Axie Infinity sadece bilgisayara karşı oynanmıyor. Dileyen kullanıcılar oyuncuya karşı bilgisayar (PvE) ile vakit geçirirken isteyenler oyuncuya karşı oyuncu (PvP) moduyla eğleniyor. Ethereum (ETH) tabanlı bu oyun metaverse tipi bir senaryoda size eğlence ve para vaat ediyor. Oyun içinde ganimet olarak Smooth Love Potions (SLP) elde edebilirsiniz.

Gods Unchained

Gods Unchained, oyuncuların oyundaki düşmanlarını yenmek için nadir ve değerli olan kartları alıp sattığı, oynaması ücretsiz bir kart savaş oyunudur.

Blizzard’ın son derece popüler “Hearthstone: Heroes of Warcraft” oyununun yakın bir kopyası olan Gods Unchained, oyunculardan yoğun ilgi görüyor. Oyunun kendisi blockchain tabanlı olmasa da elde edilen kartlar Ethereum (ETH) ağında saklanmaktadır. Kabaca 3 yıldır var olan bu oyun ciddi satışlara da şahit oluyor. Kısa süre önce nadir bir kart yarım milyon dolara alıcı buldu.

Plant vs Undead

Oyuncular, istilacı bir zombi kolonisinden gelen bir saldırıya hazırlanmak için bitkileri stratejik olarak kullanırlar. Kule savunma oyunlarına ilgi duyanlar bunu sevebilir. Oyuncular, oynamaya başlamak için platformun pazarından PVU token (oyunun yerel parası) ile bitki tohumları satın almalıdır.

 

Bu PvP oyununa dikkat çeken bir diğer husus, oyuncuların NFT kazanıp biriktirebilmeleridir. Plant vs Undead ile tüm oyun içi varlıklar platformun yerel ortamında satılabilir veya takas edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Shiba Coin (SHIB) Kimin? Shiba Inu (SHIB) Ne Zaman Kuruldu?
Next post HUAWEI ve trivago stratejik ortaklık kuruyor