Borusan Mannesmann’a Uluslararası İş Güvenliği Ödülü verildi

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Mannesmann, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda dünyanın en saygın kurumlarından British Safety Council’in, ‘Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu. İş sağlığı ve güvenliği uygulamaları British Safety Council tarafından değerlendirilen Borusan Mannesmann, en üst dereceyi ifade eden “Distinction” kategorisinde ödül alan Avrupa’nın tek çelik boru üreticisi oldu.

Borusan Mannesmann, çalışan ve iş yeri sağlığı ve güvenliğini odağına alan üretim süreçleriyle iş güvenliğine dair standartların gelişmesini destekleyen British Safety Council tarafından ‘Uluslararası İş Güvenliği Ödülü”ne layık görüldü. Bu alanda dünyanın en saygın kurumlarının başında gelen British Safety Council tarafından değerlendirilen Borusan Mannesmann 2022 yılı sonuçlarına göre iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında en yüksek derece olan “Distinction” kategorisinde ödül aldı. Bu başarı ile birlikte Borusan Mannesmann, bu sene 64.’sü düzenlenen “Uluslararası İş Güvenliği Ödülleri” kapsamında “Distinction” kategorisinde ödül alan Avrupa’nın tek çelik boru üreticisi oldu.

Hedef: Sıfır Kaza
Borusan Mannesmann İnsan, Kurumsal Gelişim, Çevre ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Nihan Alhan, şirket olarak tüm paydaşları için daha güvenli ve sağlıklı çalışma ortamları yaratabilmek amacıyla çalıştıklarını belirtirken hedeflerinin “Sıfır Kaza” olduğunu ve bu amaç doğrultusunda İSG politikalarını belirlediklerini söyledi. Alhan sözlerine şu şekilde devam etti: “Borusan Mannesmann olarak İSG ile ilgili tüm kanunlar, yönetmelikler ve diğer mevzuat hükümlerine uyuyor, sürdürülebilirlik alanında sektörün öncü kurumu olarak da doğaya zarar vermeyecek sistemler ve uygulamalarla atık yönetimini sağlıyoruz. Yeşil Mutabakat’a paralel olarak tesislerimizdeki karbon salınımlarını azaltıyor, döngüsel su kullanımı, ürünlerimizin ekolojik ayak izinin takibi gibi konularda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bütüncül olarak ele aldığımız sürdürülebilirlik çalışmalarımız kapsamında bizler için en değerli varlık olan insan kaynağımıza daha güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı sunmak adına 32 sistemden oluşan İSG Kültürel Gelişim Programı’nı uyguluyoruz. Davranış Odaklı Gözlem ve Geri Bildirim Sistemi (B’Dost), yapay zeka ile görüntü işleme teknolojisi, işe alım süreçlerinde uygulanan İSG Kişilik Envanteri, interaktif operatör yetkilendirme eğitimleri gibi uygulamalardan oluşan İSG Kültürel Gelişim Programı ile çalışma ortamımızdaki güvenliğimizi en üst seviyelere çıkarmaya çalışıyoruz.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin Almanya hikayesi ‘Almanya Nasıl Vatan Oldu?’ kitabında anlatılıyor
Next post Turkcell Vadi sezon açılışını Duman ve Yüzyüzeyken Konuşuruz konserleriyle yapacak